أهلا و مرحبا بك في منتداك منتدي هندسة الفيوم
تفضل بالدخول عزيزي العضو و ان لم تكن عضوا
يسعدنا جدا أن تكون واحدا من عائلتنا



 
بوابتناالرئيسيةبحـثقائمة الاعضاءالمجموعاتاليوميةالتسجيلمكتبة الصوردخولس .و .ج
شارك معانا من فضلك ولا تكون سلبيا في اعاده تطوير وهيكله المنتدي من فضلك قم باضافه رايك والي شايفه منوجه نظرك وهنسمعك ونحاول ننفذ باذن الله

شاطر | 
 

 java how to program "متجدد باستمرار"

استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي اذهب الى الأسفل 
كاتب الموضوعرسالة
eng.mhmdgoma
المراقب
المراقب


[img][/img]
كيف تعرفت علينا : بحث جووجل
ذكر
عدد الرسائل : 5492
العمر : 28
المزاج : بخير الحمد لله
السنة : ثالثة
القسم : اتصالات
محافظتك : الفيوم
خريج : لا
جامعتك : الفيوم
قسم مختلف : -----
بلدي :
نقاط : 5731
السٌّمعَة : 16
تاريخ التسجيل : 25/11/2008

مُساهمةموضوع: java how to program "متجدد باستمرار"   الأحد يوليو 26, 2009 2:57 am

يلا نفكر مع بعض شويه بدل ما الاجازه كلها لعب ف لعب


هنا ف الموضوع ده اي حد عاوز يسال سؤال ف البرمجه يسال وكلنا نحاول نشوف الحل

واي حد عنده فكرة برنامج ممكن يقولها ونفكر فيها سوا



والموضوع ده واحد من احد مواضيع تنفيذ الحكم
علشان كده هنقول بقا

"انا اللى جبت ده كله لنفسي ومش هحكم ع حد تاني"
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
IEEE Chairman
المدير العام
المدير العام


[img][/img]
كيف تعرفت علينا : بحث جووجل
ذكر
عدد الرسائل : 7861
العمر : 27
المزاج : not very good
السنة : رابعة
القسم : اتصالات
محافظتك : الفيوم
جامعتك : الفيوم
قسم مختلف : حابب هندسه كيميا
احترام قوانين المنتدي :
نقاط : 7247
السٌّمعَة : 21
تاريخ التسجيل : 21/05/2008

مُساهمةموضوع: رد: java how to program "متجدد باستمرار"   الأحد يوليو 26, 2009 5:30 am

قول يا محمد فكره اللعبه بتاعه السودوكو ونحاول فيها مع بعض
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو http://eng-fayoum.forum3.info
eng.mhmdgoma
المراقب
المراقب


[img][/img]
كيف تعرفت علينا : بحث جووجل
ذكر
عدد الرسائل : 5492
العمر : 28
المزاج : بخير الحمد لله
السنة : ثالثة
القسم : اتصالات
محافظتك : الفيوم
خريج : لا
جامعتك : الفيوم
قسم مختلف : -----
بلدي :
نقاط : 5731
السٌّمعَة : 16
تاريخ التسجيل : 25/11/2008

مُساهمةموضوع: رد: java how to program "متجدد باستمرار"   الإثنين يوليو 27, 2009 12:24 am

بص يا ريس اول حاجه هنحتاج array ويكون ال dimensions بتوعها 9*9 دي كده اول حاجه
واول array دي تكون من نوع integer جميل كده

تاني حاجه هنحتاج array زي الاولانيه بالضبط بس تكون من نوع boolean علشان نعمل بيها check على ال elements اللى في ال array الاولانيه

تمام كده


تالت خطوه احنا اللى هنحدد مستوى السودوكو ده صعب او متوسط او سهل من خلال اننا نملى شوية خانات
يعني الصعوبه بتتوقف على عدد الخانات الفارغه ف الarray

رابع حاجه الخانات الفاضيه دي لازم نحط فيها -1 علشان هو ده الرقم الوحيد اللى مش موجود ف الarray


خامس حاجه نملى الخانات اللى مش فيها -1 ب
math.random();
واحنا بنعمل الداله دي نعملها لمت من 1 لحد 9 لانها بتطلع ارقام عشوائيه بدون لمت
وكمان نمنع التكرار ف الصف او العمود
ده كله واحنا بنملى الخانات اللى مش فيها -1

سادس حاجه بقا وهي حل السودوكو
هنمسك كل element ف الarray قيمته -1 ونغيره بالرقم اللى يتناسب مع الصف والعمود
وهكذا يا عزيزي

يا رب اكون قدرت اوصل اللى عندي
شوف لو في اي حاجه غلط ممكن تعدلها او اي اضافه
منتظرينك.........
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
eng.mhmdgoma
المراقب
المراقب


[img][/img]
كيف تعرفت علينا : بحث جووجل
ذكر
عدد الرسائل : 5492
العمر : 28
المزاج : بخير الحمد لله
السنة : ثالثة
القسم : اتصالات
محافظتك : الفيوم
خريج : لا
جامعتك : الفيوم
قسم مختلف : -----
بلدي :
نقاط : 5731
السٌّمعَة : 16
تاريخ التسجيل : 25/11/2008

مُساهمةموضوع: رد: java how to program "متجدد باستمرار"   الأربعاء يوليو 29, 2009 12:28 pm

النهارده بقا بطرح فكره جديييييييده ع البشمهندسين الغاليين ددا ددا


بصوا بقا

"لو انت كاتب موضوع طول عرييييييييييض ومثلا كانت كلمة دكتور مكرره اكتر من 1000 مره واضطريت انك تشيل كل كلمة دكتور وتحط مكانها كلمة عتريس"

يا ترى هتقعد تمسك كل كلمه وتبدلها ؟؟

ولا هتروح للواد الكمبيوترجي السريع وتقوله معلش يا كمبيوترجي خد بدلي الكلمتين دول؟؟

ولا هتحط خد ع خد وتروح للمدير مخو وتقوله ااا انا بعتذر مش هقدر اااانفذ المهمه ددددي؟؟؟

ولا بما انك انسان بيحب الابداع والتفكير
هتحللنا المشكله دي وتقولنا نعمل ايه ؟؟


لو عرفتوا الاجابه ابعتولنا وما تنسوش شعارنا ديما فكر دقايق تكسب ساااعاات

كنتم مع برنامج
المبرمج شغل مخوو

هو طبعا مش عارف ايه الكلام الغريب اللى كبتبه ده بس معلش بقا هو تأثير نعس مش اكتر

ويا ريت بجد الناس تفكر معانا

وبجد بجد بقا ان شاء الله اللى هيجيب فكرة البرنامج ده صح الصح ليه مني واحده مورو وبجد مش هزار
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
فجر جديد
عضو ذهبي
عضو ذهبي


[img][/img]
كيف تعرفت علينا : بحث جووجل
انثى
عدد الرسائل : 1717
العمر : 26
المزاج : الحمد لله
السنة : ثانية
القسم : مدني
محافظتك : الفيوم
جامعتك : لا
قسم مختلف : -----
نقاط : 4929
السٌّمعَة : 17
تاريخ التسجيل : 22/07/2008

مُساهمةموضوع: رد: java how to program "متجدد باستمرار"   السبت أغسطس 01, 2009 6:23 am

اااااااااااااااه هو دة موضوع الجافاا؟؟؟؟؟؟؟؟


الله دى فيها موروووووووووووو كمان
:o :o

طيب الفكرة وعرفناها البرنامج بقي هيبقي ايه؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
نفكر فيه هو كمان؟
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
eng.mhmdgoma
المراقب
المراقب


[img][/img]
كيف تعرفت علينا : بحث جووجل
ذكر
عدد الرسائل : 5492
العمر : 28
المزاج : بخير الحمد لله
السنة : ثالثة
القسم : اتصالات
محافظتك : الفيوم
خريج : لا
جامعتك : الفيوم
قسم مختلف : -----
بلدي :
نقاط : 5731
السٌّمعَة : 16
تاريخ التسجيل : 25/11/2008

مُساهمةموضوع: رد: java how to program "متجدد باستمرار"   السبت أغسطس 01, 2009 7:53 am

انا كل اللى عاوزه انكم تقولوا ايه اللى احنا محتاجينه علشان نعمل البرنامج ده مش اكتر

يعني مثلا تقولوا عاوزين زرار هنا والزرار ده يكون بيعمل الوظيفيه المعينه وممكن كمان تقولوا هنعمل مكان يتكتب فيه

كده يعني

انا بس عاوز الناس تفكر وتشغل دماغها معانا مش اكتر
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
eng hhhh
عضو ذهبي
عضو ذهبي


[img][/img]
كيف تعرفت علينا : بحث جووجل
انثى
عدد الرسائل : 4873
العمر : 26
المزاج : تمام
السنة : ثانية
القسم : اتصالات
جامعتك : لا
قسم مختلف : -----
نقاط : 6688
السٌّمعَة : 20
تاريخ التسجيل : 28/12/2008

مُساهمةموضوع: رد: java how to program "متجدد باستمرار"   الأحد أغسطس 16, 2009 6:23 am

على فكرة يا جماعة ياريت نفكر فى الحاجت دى
وانا هافكر فيها انشاء الله واحاول اعملها
واشترك معانا يا بسام وكل الناس بتاعة اتصالات
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
eng.mhmdgoma
المراقب
المراقب


[img][/img]
كيف تعرفت علينا : بحث جووجل
ذكر
عدد الرسائل : 5492
العمر : 28
المزاج : بخير الحمد لله
السنة : ثالثة
القسم : اتصالات
محافظتك : الفيوم
خريج : لا
جامعتك : الفيوم
قسم مختلف : -----
بلدي :
نقاط : 5731
السٌّمعَة : 16
تاريخ التسجيل : 25/11/2008

مُساهمةموضوع: رد: java how to program "متجدد باستمرار"   الأحد أغسطس 16, 2009 8:08 am

والله يا ريت يا جماعه

هذا ما أتمناه

لان الموضوع ده بجد نفع للي ناوي يكمل ف المجال ده بجد لانه ع الاقل بيديله خبره او خلفيه عن حلول المشاكل ودي هتساعد ولو بالقليل فيما بعد

بس اتمنى ان الناس تهتم ويا ريت الناس تدخل تطرح افكار واحنا نفكر فيها برضه

وهكذا

وربنا يكرم الجميع
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
eng hhhh
عضو ذهبي
عضو ذهبي


[img][/img]
كيف تعرفت علينا : بحث جووجل
انثى
عدد الرسائل : 4873
العمر : 26
المزاج : تمام
السنة : ثانية
القسم : اتصالات
جامعتك : لا
قسم مختلف : -----
نقاط : 6688
السٌّمعَة : 20
تاريخ التسجيل : 28/12/2008

مُساهمةموضوع: رد: java how to program "متجدد باستمرار"   الخميس أغسطس 20, 2009 9:15 am

انا كنت عاوزه اقول replace
بس مش عارفه هتنفع ولا لا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
زائر
زائر



مُساهمةموضوع: رد: java how to program "متجدد باستمرار"   الخميس أغسطس 20, 2009 9:39 am

انا كنت عاوزه اقول بس من غير تريقه ماشى اتفقنا؟
نعمل كود يوضح عمليه تبديل كلمه دكتور بعتريس فى كل سطروبعدين نربطه بالبرنامج الضخم بتاعنا لان ممكن تكون الكلمه اكتر كمان من الف سطريقوم يشيل دكتور ويلف على كل سطر ويبدله بعتريس
بعد عمليه الربط الاتنين كود اعمله رن ونشوف الناتج مع بعض
بس من غير ضرب
اوك
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زائر
زائر



مُساهمةموضوع: رد: java how to program "متجدد باستمرار"   الخميس أغسطس 20, 2009 9:42 am

انا عندى سوال بقى يا بشمهندسين
هى print f
دى بتعمل ايه هى فيها شبه منprint ln
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
eng hhhh
عضو ذهبي
عضو ذهبي


[img][/img]
كيف تعرفت علينا : بحث جووجل
انثى
عدد الرسائل : 4873
العمر : 26
المزاج : تمام
السنة : ثانية
القسم : اتصالات
جامعتك : لا
قسم مختلف : -----
نقاط : 6688
السٌّمعَة : 20
تاريخ التسجيل : 28/12/2008

مُساهمةموضوع: رد: java how to program "متجدد باستمرار"   الخميس أغسطس 20, 2009 10:00 am

برضه عاوزه ازود حاجة برضه بدون تريقه
indexOf
على اساس يشوف الكلمة اللى بتبدا بكده وبعدين
replace
بالكلمة التانية
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
eng.mhmdgoma
المراقب
المراقب


[img][/img]
كيف تعرفت علينا : بحث جووجل
ذكر
عدد الرسائل : 5492
العمر : 28
المزاج : بخير الحمد لله
السنة : ثالثة
القسم : اتصالات
محافظتك : الفيوم
خريج : لا
جامعتك : الفيوم
قسم مختلف : -----
بلدي :
نقاط : 5731
السٌّمعَة : 16
تاريخ التسجيل : 25/11/2008

مُساهمةموضوع: رد: java how to program "متجدد باستمرار"   الخميس أغسطس 20, 2009 9:18 pm

بصراحه مبسوط من اضافاتكم الجميله
وخصوصا اضافة اتش
بس يا جولدن البرنامج بتاعنا مش ضخم ولا حاجه ده مش ضخم ولا حاجه كل ما ف الموضوع اننا عاوزين اربع حاجات ف الفريم
3 textfeild
1 button

the first textfeild
ده علشان نحط فيه الخطاب مثلا اللى هنبدل منه الكلمات

the second textfeild
علشان نحط فيه الكلمه اللى احنا عاوزين نبدلها
third textfeild
الكلمه الجديده اللى هنستخدمها في عملية التبديل

واخر حاجه ال
button
وده يعتبر البرنامج كله قايم عليه لان ده لما بندوس عليه بتحصل عملية التبديل
وده بقا مطلوب منكم تقولولي هنعمل ايه ف ال actionperformed بتعته

وكمان ما تنسوش ان النص اللى بيكون جوه ال
textfeild
بيكون من نوع textfeild يعني هنحتاج نعمل casting to string علشان نعرف نستخدم النص اللى جواه زي ما احنا عاوزين
وكمان هيكون المفتاح بتاعنا ف السيرش هو المسافه وبعدها نقارن ال
old.indexof(0) to new.indexof(0)
ولو كانوا متساويين يبدا يعمل
check
على باقي الكلمه ولو طلعوا متساويين
هيعمل
replace
للكلمه القديمه

لسه البرنامج ما خلصش عاوزين كمان شوية افكار من عندكم نكمل بيها البررنامج ويا ريت لو حد يحب يضيف ما فيش مانع

ولو حد مش فاهم اي نقطه من كلامي ممكن نعيد تاني بالتفصيل


وربنا يكرم الجميع ويوفقنا لما فيه من خير
وشدوا حيلكوا بقا علشان فيه فكره جات ع بالي وجميله بس لما نخلص دي الاول
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
eng.mhmdgoma
المراقب
المراقب


[img][/img]
كيف تعرفت علينا : بحث جووجل
ذكر
عدد الرسائل : 5492
العمر : 28
المزاج : بخير الحمد لله
السنة : ثالثة
القسم : اتصالات
محافظتك : الفيوم
خريج : لا
جامعتك : الفيوم
قسم مختلف : -----
بلدي :
نقاط : 5731
السٌّمعَة : 16
تاريخ التسجيل : 25/11/2008

مُساهمةموضوع: رد: java how to program "متجدد باستمرار"   الخميس أغسطس 20, 2009 9:39 pm

golden engineer كتب:
انا عندى سوال بقى يا بشمهندسين
اتفضلي يا بشمهندسه

هى print f
دي يا بشمهندسه بتتحكم ف الحاجه اللى انا هطبعها وكل متغير من المتغيرات ليه رمز وعن طريق الرمز ده بنتحكم ف القيمه اللى هتظهر ع الشاشه
زي
String x = "Mohammed";
System.out.printf("%^s",x);
ف الحاله دي اللى هنشوفه ع الشاشه هيكون
MOHAMMED
ولو اخدنا بالنا هنلاقي كل الحروف اتحولت لكابيتال
وهكذا فيه اضافات كتير زي
%.5s
دي بتطبع اول خمس حروف من الكلمه
وهكذا في اضافات كتير جدا واهم حاجه اننا نعرف ان :
%s string type
%d int
%f float
%b boolean


دى بتعمل ايه هى فيها شبه منprint ln
هنا بقا يا جولدن الحاجه اللى كتبناها بتتطبع زي ما هي وبينزل سطر جديد بعد ما يطبع


اتمنى اكون قدرت اوصل اللى انتو عاوزينه وان شاء الله ف اقرب وقت هنوضح بمثال عملي شارح الحاجات دي بالتفصيل


الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
eng hhhh
عضو ذهبي
عضو ذهبي


[img][/img]
كيف تعرفت علينا : بحث جووجل
انثى
عدد الرسائل : 4873
العمر : 26
المزاج : تمام
السنة : ثانية
القسم : اتصالات
جامعتك : لا
قسم مختلف : -----
نقاط : 6688
السٌّمعَة : 20
تاريخ التسجيل : 28/12/2008

مُساهمةموضوع: رد: java how to program "متجدد باستمرار"   الخميس أغسطس 20, 2009 9:49 pm

مرسيه يا محمد
انا مبسوطة انى فهمت حاجة مكنتش متوقعة اصلا
بس كده فاضل ايه فى البرنامج
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
eng.mhmdgoma
المراقب
المراقب


[img][/img]
كيف تعرفت علينا : بحث جووجل
ذكر
عدد الرسائل : 5492
العمر : 28
المزاج : بخير الحمد لله
السنة : ثالثة
القسم : اتصالات
محافظتك : الفيوم
خريج : لا
جامعتك : الفيوم
قسم مختلف : -----
بلدي :
نقاط : 5731
السٌّمعَة : 16
تاريخ التسجيل : 25/11/2008

مُساهمةموضوع: رد: java how to program "متجدد باستمرار"   الجمعة أغسطس 21, 2009 2:13 am

eng hhhh كتب:
مرسيه يا محمد
ع ايه المهم تكوني استفدتي

انا مبسوطة انى فهمت حاجة مكنتش متوقعة اصل
طب الحمد لله يا رب كل الناس تكمل كده معانا

بس كده فاضل ايه فى البرنامج
هو كده مش فاضل كتير تقريبا كل حاجه وضحت
بس في حاجه اسمها ال
actionlistner
ودي اللى بتربط بين الزرار والاوامر بتعته
لان الزرار ممكن يكون بيعمل اكتر من حاجه ف وقت واحد
زي مثلا لما بندوس ع زرار
shutdown
بنلاقي ان كل حاجه في الجهاز بتتقفل
يعني مش الجهاز اللى بيقفل مره واحده لوحده يعني
واللى بيكون مسئول عن ربط الاوامر دي بالزرار هو ال
actionlistner

واللى طالبه دلوقتي انكوا تفكروا وتقولوا هنعمل ايه في ال actionlistner الخاص بالزرار الوحيد

الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
زائر
زائر



مُساهمةموضوع: رد: java how to program "متجدد باستمرار"   الجمعة أغسطس 21, 2009 4:49 am

String x = "Mohammed";
System.out.printf("%^s",x);

انا جربتها بس مش عايزه ترن وبيطلعلي كلام مش فهمته
Exception in thread "main" java.util.UnknownFormatConversionException: Conversion = '^'
at java.util.Formatter.checkText(Unknown Source)
at java.util.Formatter.parse(Unknown Source)
at java.util.Formatter.format(Unknown Source)
at java.io.PrintStream.format(Unknown Source)
at java.io.PrintStream.printf(Unknown Source)
at ew.main(ew.java:12)
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
eng.mhmdgoma
المراقب
المراقب


[img][/img]
كيف تعرفت علينا : بحث جووجل
ذكر
عدد الرسائل : 5492
العمر : 28
المزاج : بخير الحمد لله
السنة : ثالثة
القسم : اتصالات
محافظتك : الفيوم
خريج : لا
جامعتك : الفيوم
قسم مختلف : -----
بلدي :
نقاط : 5731
السٌّمعَة : 16
تاريخ التسجيل : 25/11/2008

مُساهمةموضوع: رد: java how to program "متجدد باستمرار"   الجمعة أغسطس 21, 2009 6:47 am

golden engineer كتب:
String x = "Mohammed";
System.out.printf("%^s",x);

انا جربتها بس مش عايزه ترن وبيطلعلي كلام مش فهمته
مش عارف ايه المشكله عندك كده بالتحديد يا جولدن بس خدي المثال ده جربيه
والمثال ده لامم معظم الاضافات اللى ممكن نعمل مع ال string
String x = "EyadZyad";
System.out.println("print as string");
System.out.printf("print as upper-cases---|%^s\n|", x);
System.out.printf("print the first digits only---|%.5s\n|", x);
System.out.printf("print 15 space before print ur text---|%15s\n|", x);
System.out.printf("print 15 space after print ur text---|%-15s\n|", x);
System.out.println("with my best wishes");
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
eng hhhh
عضو ذهبي
عضو ذهبي


[img][/img]
كيف تعرفت علينا : بحث جووجل
انثى
عدد الرسائل : 4873
العمر : 26
المزاج : تمام
السنة : ثانية
القسم : اتصالات
جامعتك : لا
قسم مختلف : -----
نقاط : 6688
السٌّمعَة : 20
تاريخ التسجيل : 28/12/2008

مُساهمةموضوع: رد: java how to program "متجدد باستمرار"   الجمعة أغسطس 21, 2009 7:08 am

لا انا كده مش فاهمه الحتة دى اوى او مش عارفاها هافكر واشوف كده
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
زائر
زائر



مُساهمةموضوع: رد: java how to program "متجدد باستمرار"   الجمعة أغسطس 21, 2009 10:44 am

System.out.printf("print as upper-cases---|%^s\n|", x);
دي الوحيده اللي مش رضيت ترن مش عارفه ليه
System.out.printf("print the first digits only---|%.5s\n|", x);
دي بقي رنت بس مش فاهمه هيه ليه خدت 5 حرف بس
print the first digits only---|EyadZ
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
eng.mhmdgoma
المراقب
المراقب


[img][/img]
كيف تعرفت علينا : بحث جووجل
ذكر
عدد الرسائل : 5492
العمر : 28
المزاج : بخير الحمد لله
السنة : ثالثة
القسم : اتصالات
محافظتك : الفيوم
خريج : لا
جامعتك : الفيوم
قسم مختلف : -----
بلدي :
نقاط : 5731
السٌّمعَة : 16
تاريخ التسجيل : 25/11/2008

مُساهمةموضوع: رد: java how to program "متجدد باستمرار"   الجمعة أغسطس 21, 2009 7:24 pm

انا مش عارف ايه المشكله عندك بالظبط يا جولدن

بس اللى انتي بتسألي فيها دي وظيفتها انها بتاخد اول خمس حروف من الكلمه بس
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
eng.mhmdgoma
المراقب
المراقب


[img][/img]
كيف تعرفت علينا : بحث جووجل
ذكر
عدد الرسائل : 5492
العمر : 28
المزاج : بخير الحمد لله
السنة : ثالثة
القسم : اتصالات
محافظتك : الفيوم
خريج : لا
جامعتك : الفيوم
قسم مختلف : -----
بلدي :
نقاط : 5731
السٌّمعَة : 16
تاريخ التسجيل : 25/11/2008

مُساهمةموضوع: رد: java how to program "متجدد باستمرار"   الجمعة أغسطس 21, 2009 9:02 pm

-------------------------------------------------------------------------------------------
int x=24;
System.out.printf("Integer output tests:\n");
System.out.printf("An integer-----------------------------|%d|\n", x);
System.out.printf("An integer as an octal-----------------|%o|\n", x);
System.out.printf("An integer as hex----------------------|%x|\n", x);
System.out.printf("\n");
OUTPUT:
Integer output tests:
An integer-----------------------------|24|
An integer as an octal-----------------|30|
An integer as hex----------------------|18|

-------------------------------------------------------------------------------------------
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
زائر
زائر



مُساهمةموضوع: رد: java how to program "متجدد باستمرار"   الخميس سبتمبر 10, 2009 7:36 am

عايزه اسأل سؤال
في كود كنت عايزه اكتبه والمشكله عندي في سطر الطباعه والله اعلم يعني
البرنامج اللي انا عايزاه اني عندي 1000 جنيه وعايزه اطلع فايده كل سنه 5 % من الالف جنيه وطبعا السنه اللي بعدها هناخد ال5% من المحصله للفلوس
دي عرفت اعملها بس انا عايزه اطلع القيمه لما تكون الفايده مره 5% ومره 6% وهكذا لحد 10% بشكل جدول
الكود اللي انا كتبته اهوهpublic class Interest {

/**
* @param args
*/
public static void main(String[] args) {
double amount ;
double principal=1000.0;
System.
out.printf("%s%30s%30s%30s%30s%30s%30s","Year","Amount on deposit 5%","Amount on deposit 6%","Amount on deposit 7%","Amount on deposit 8%","Amount on deposit 9%","Amount on deposit 10%");
for(double i=0.05;i<0.1;i+=0.01){
for(int year=0;year<=10;year++){
amount=principal*Math.pow(1.0+i, year);
System.
out.printf("%4d%,20.2f\n",year,amount);
}
}
}

}

وانا طلع معايا لما رنيته بالشكل ده وطبعا اكيد انتو فهمتو احنا المفروض ننظم الجدول بتاعنا ازايYear Amount on deposit 5% Amount on deposit 6% Amount on deposit 7% Amount on deposit 8% Amount on deposit 9% Amount on deposit 10% 0 1,000.00
1 1,050.00
2 1,102.50
3 1,157.63
4 1,215.51
5 1,276.28
6 1,340.10
7 1,407.10
8 1,477.46
9 1,551.33
10 1,628.89
0 1,000.00
1 1,060.00
2 1,123.60
3 1,191.02
4 1,262.48
5 1,338.23
6 1,418.52
7 1,503.63
8 1,593.85
9 1,689.48
10 1,790.85
0 1,000.00
1 1,070.00
2 1,144.90
3 1,225.04
4 1,310.80
5 1,402.55
6 1,500.73
7 1,605.78
8 1,718.19
9 1,838.46
10 1,967.15
0 1,000.00
1 1,080.00
2 1,166.40
3 1,259.71
4 1,360.49
5 1,469.33
6 1,586.87
7 1,713.82
8 1,850.93
9 1,999.00
10 2,158.92
0 1,000.00
1 1,090.00
2 1,188.10
3 1,295.03
4 1,411.58
5 1,538.62
6 1,677.10
7 1,828.04
8 1,992.56
9 2,171.89
10 2,367.36
0 1,000.00
1 1,100.00
2 1,210.00
3 1,331.00
4 1,464.10
5 1,610.51
6 1,771.56
7 1,948.72
8 2,143.59
9 2,357.95
10 2,593.74

عايزه اعرف بشكل احسن من كده
معلشي بقي طولت عليكو وانا حاسه ان السؤال صغير اساسا
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
زائر
زائر



مُساهمةموضوع: رد: java how to program "متجدد باستمرار"   الخميس سبتمبر 10, 2009 7:41 am

اه انا عايزه اسأل سؤال كمان
انا عايزه اكتب كود يقرأ 5 ارقام من 1 الي 30 ومثلا لما يقرأ الرقم 9 يطبع الشكل ده *********
ولما يقرأ رقم 2 يطبع الشكل ده** وهكذا
بس
فهمتوا قصدي ؟؟
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
eng.mhmdgoma
المراقب
المراقب


[img][/img]
كيف تعرفت علينا : بحث جووجل
ذكر
عدد الرسائل : 5492
العمر : 28
المزاج : بخير الحمد لله
السنة : ثالثة
القسم : اتصالات
محافظتك : الفيوم
خريج : لا
جامعتك : الفيوم
قسم مختلف : -----
بلدي :
نقاط : 5731
السٌّمعَة : 16
تاريخ التسجيل : 25/11/2008

مُساهمةموضوع: رد: java how to program "متجدد باستمرار"   الثلاثاء فبراير 09, 2010 8:58 am

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته                               ازيكم يا بشمهندسين معلش انا بعتذر عن عدم تواجدي ف المنتدى الفتره اللى فاتت دي وده علشان القسم الجميل اللى الواحد فيه وان شاء الله الاجازه دي يا ريت نحاول نشد حيلنا شويه للي حابب يكمل ف الجافا باذن الله وربنا ييسرنا للخير ونفيد بعض باذن الله ودلوقتي هستاذن الناس اللى كانت سائله الاسئله اللى فاتت دي اني مش هقدر اجاوبها دلوقتي خااالص لاني فاصل وعندنا تربيه عسكريه بكره  والسلام عليكم ورحمة الله وبركاته 
الرجوع الى أعلى الصفحة اذهب الى الأسفل
معاينة صفحة البيانات الشخصي للعضو
 
java how to program "متجدد باستمرار"
استعرض الموضوع السابق استعرض الموضوع التالي الرجوع الى أعلى الصفحة 
صفحة 1 من اصل 1
 مواضيع مماثلة
-
» فلم نادر للشيخ عبد المجيد زنداني " انه الحق كاملا "
» فيلم "لا تحبوا العالم"
» قصيدة الامام الشافعي رحمه الله "عليك بتقوى الله" قصيدة رائعة
» ت الاسلامية "الحياء والعفة"
» مشاريع شركة "معمار المرشدي"

صلاحيات هذا المنتدى:لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى
 :: 

الهندسة الكهربية :: الهندسة الكهربية

-
انتقل الى: